HYR ETT HUS   


Henneviken har två hus för uthyrning 


Hyr en vecka – Vi har valt att hyra ut per vecka. Det är alltid söndag - söndag. I undantagsfall kan vi även göra andra överenskommelser, men vår ambition med Henneviken har hela tiden varit att man skall ges möjlighet till en tillvaro med låg puls. Det krävs då tid till omställning från den ofta stressiga vardagen. Sextio minuter per timme är vad vi alla har tilldelats, så det gäller att ta vara på sin tid – och ibland är det helt rätt att göra ingenting.

Bli här och njut - de som har upptäckt Henneviken uttrycker ofta att det är ett paradis vid vägens ände. Kom hit, stanna och njut - det är inte platsen för bilutflykter, utan vandra, paddla eller bara stanna och bada. 

Gemensamma inköp - för ett mer hållbart resande - det är 26 km till Coop i Mellerud - har vi en idé om en hämtservice för matvaror. De flesta veckor kommer vi att vara tre hushåll på Henneviken. Om vi turas om så behöver varje hushåll bara göra en inköpsresa per vecka och vi kan ändå få varor på måndag, onsdag och fredag. Än så länge har inga gäster valt det alternativet - det beror väl helt enkelt på om och hur man hittar varandra. Vanligtvis behöver gäster i de båda husen inte ha något med varandra att göra - om man inte väljer det. För att det ska vara aktuellt så måste ni till att börja med planera så att ni har de specialvaror ni behöver för hela veckan och råvaror för de första dagarna. Om intresse finns så är alltså tanken att vi sedan går in på Coops hemsida på söndag, tisdag eller torsdag kväll - så kommer varorna på eftermiddagen, dagen efter - om det inte var din dag att göra resan till Mellerud.

Naturligtvis kan ni handla mat för hela veckan och slippa vara med i det gemensamma resandet. Se det som en möjlighet att varva ner ytterligare och att leva en aning mer hållbart. För att vara med måste du handla på Coop.se så att det blir enkelt för det hushåll som ska åka in och hämta. Finns det behov så kan vi ju även komma överens om inköp även i andra butiker.

Grillkväll ute på udden - om intresse finns bjuder vi in till grillkväll på torsdagar. Om vädret tillåter ser vi till att det finns en glödbädd. Ni tar själva med det ni vill grilla. Vill ni ha tips på hur ni får till en Dalspira-burgare på murikkan så säg till innan ni gör er beställning på Coop. Du väljer själv hur länge du vill vara med men vi kanske sätter på kaffekitteln och berättar anekdoter ur Hennevikens historia om någon inte har hört dem förut.

Vita huset – Stort hus med rymlig samlingssal, många sängplatser, och stort kök som inbjuder till att gemensamt och socialt förbereda måltiderna. Perfekt att hyra för det lite större sällskapet eller för familjen som gillar stora ytor. Härligt trädäck för utemöblerna utmed södra gaveln.

Röda huset – Det är läget högt upp och längre ut på udden som gör detta hus så speciellt. Vi håller i skrivande stund på med en större renovering och tillbygge av röda huset. Det kommer att bli så fint! Vid huset, utanför köksfönstret finns en grön uteplats med sittmöbel och utsikt mot sjön. Vill man komma närmare vattnet finns en grillplats längre ute på udden, men ändå högt belägen så det blir den perfekta solnedgångsplatsen. Det finns en altan ovanpå matsalen som är stor och rymlig.

Bruna huset – Ett lite mindre hus utan eget kök, som endast hyrs ut tillsammans med det Vita huset. För de som behöver extra många sängplatser. Det kommer på sikt att renoveras och bli ett eftertraktat tillskott!

Bastu – Både Vita och Röda huset har egen bastu med badbrygga. En äldre bastu i det gamla hönshuset, samt en helt nybyggd bastu nedanför det röda huset. Självklart är det vedeldat som gäller i båda fallen.

Standard – Torrdass är det som gäller på Henneviken även om Röda huset har ett WC för regniga dagar och mörka nätter. Snabbt WiFi med fiber är indraget i båda husen, vatten finns indraget i husen.

Pris och säsong – 2023 hyr vi ut från 19 juni till nattfrosten kommer i oktober. Det är högsäsongspriser från 19 juni - 27 augusti. Då kostar en högsäsongsvecka 8 000:- i Vita huset och 12 000:- i Röda huset.

Läs mer om husen på respektive flik.

 

 

 


Bo på Henneviken

Att bo på på Henneviken, är oftast ett val gjort av de personer som väljer ett lite lugnare och mer harmoniskt alternativ.