VITA HUSET 


Vita huset har många sovplatser och stora utrymmen. Husets atmosfär är väl bevarad sedan det stod som ödehus från 1960-talet tills det började fixas och grejas med under lägergårdstiden i slutet av 1900-talet. Välkommen till ett unikt och fantastiskt hus som våra stamgäster längtar till redan i januari.


Huset – Perfekt att hyra för en eller två familjer, eller det lite större sällskapet. På övervåningen finns det totalt 15 sängplatser i 11 separata sängar, fördelade på 5 sovrum. Nedre plan är rymligt med ett stort lantligt kök, en stor sal med plats för alla boende samt ett rum med en stor hörnsoffa.

Utanför huset, på södra kortsidan är det en stor altan där solen lyser nästan hela dagen. På västra sidan en plats för att grilla och äta i solnedgången över vattnet. Kallvatten finns i kranen för disk och kaffekokning. Vattnet är drickbart sjövatten. Det finns snabbt Wifi med fiber och det går bra att ringa Wifi-samtal. Mobiltäckningen varierar och kan vara opålitlig. Torrdasset ligger ca 15 meter från huset.

Bastun – Bastun som ligger alldeles vid strandkanten ingår i hyran. Fönstren i bastun gör att man ser ut över sjön och bryggan. Förmak med brits att vila på en stund för den som tycker att värmen i den vedeldade bastun blir för mycket. Varmvattenduschar och stort vedförråd som ser till att ingen behöver frysa.

Badbryggan – Naturligtvis finns det också en badbrygga utanför bastun så man kan hoppa i plurret, eller bara ligga på och njuta av solen, miljön och fågelsången.

Bruna huset – Om man behöver ytterligare sovplatser kan man eventuellt hyra det bruna huset som tillägg. Huset ligger alldeles nära, men ändå med ett lite avskilt läge från vita huset. Ännu så länge finns det inget fungerande kök i bruna huset så därför hyr vi inte ut det ensamt, men det fungerar bra tillsammans med det vita, för det sällskapet som behöver några extra sängplatser eller en egen lugn vrå för far- och morföräldrar.  

Pris VITA HUSET – 8 000:- / vecka – 15 sovplatser, högsäsong 19 juni - 27 augusti, lågsäsong 5 000:-

Behöver ni fler platser, hyr hela halvön med röda och vita huset. Våra uthyrningsveckor är alltid söndag - söndag.

Boka genom att mejl till tomas@henneviken.se 

 


Mötesplatsen

Salen, uteplatsen, bryggan, köket är olika delar av vita husets möjligheter till möte mellan människor.